Musíte neustále kolem sebe poslouchat, jak je zdravé jíst zeleninu, ovoce a bylinky. Jak blahodárně působí na naše zdraví. Jak je základním kamenem pro životní energii.

rybíz

Myslíte si, že je to pravda?
Je to tak. Je pravda pravdoucí, že jsme tak trochu pozapomněli na to, že léky se vyrábí z darů matky přírody. Tak proč si jej draze kupovat v kapslích, když jej snadno můžeme nahradit preventivním požíváním původní suroviny, ze které se pracně léky vyrábějí?

Ono nám jde většinou o chutě. Ono nám to nechutná! Proto to nejíme.
Uvědomujete si, jak rozmazlení jsme?
Jednou z úžasných rostlin je také černý rybíz, který má tak specifickou chuť. Málokdo ji dává! A právě proto tuto rostlinu bohatou na rozmanité vitamíny vynechává ve svém jídelníčku. Taková škoda!
Černý rybíz je přímo nabitý zdraví prospěšnými látkami. A někteří kolem něj jen tak procházejí, aniž by se ho všimli.

Tento ovocný keř nám poskytuje
· především vitamín C, který je tak důležitý pro naše tělo, a pomáhá posilovat odolnost proti kašli a nachlazení,
· vitamín P, čili flavonoidy mají velmi příznivý vliv na mozkové cévy a činnost mozku vůbec, ale hlavně pomáhají kvalitně vstřebávat vitamín C,
· vitamíny B, A, minerály, ale také antioxidanty.

A jestli plody budete konzumovat hned z keříku, nebo v podobě jiných produktů, jako je sirup z černého rybízu, nebo sušený, je úplně jedno.
Jedno není, jestliže je dlouhou dobu zpracováván tepelně. To, že ztrácí účinky tepelnými úpravami, je známé nejen u rybízu, ale u všech druhů ovoce, nebo zeleniny.

sirup z rybízu

Od toho jsou ale domácí recepty, které šetrně pracují s bobulemi.
Začněte pít sirup z černého rybízu, najděte lahodnost specifické chuti černého rybízu. Určitě budete investovat do svého zdraví s kladným výsledkem. Nebo zobejte bobule se šlehačkou, to je také výborný produkt. A rozhodně nezapomeňte na marmelády a džemy, kombinované s jiným ovocem.