Objemné kvádry, které zabírají až příliš místa a nevypadají nijak zvlášť reprezentativně. Tak schody vypadaly po mnoho dlouhých let. V posledních desetiletích se výrobci soustředili na to, aby konstrukce byly nejen spolehlivé a odolné, ale také krásné a designově zajímavé. Proto nabízejí mnoho materiálů, tvarů i atypických variant, které se přizpůsobí každému prostoru.spirála schodiště.jpg

Moderní je nyní otevřený, vzdušný prostor plný světla. Toho můžete dosáhnout mnoha způsoby (od nábytku až po nejmenší dekorace) a výběr schodiště je jedním z nich. Základními prvky, na které byste se měli soustředit jsou:

  • kvalitní a odolný materiál,
  • typ dle prostorových možností,
  • moderní nasvícení.

Beton vs. dřevo vs. kov

Od betonu jsme se během času posunuli spíše ke dřevu a kovu, nebo jejich kombinacím. Poslední dobou to ale vypadá, že se beton opět dostává do kurzu. Jeho chladná elegance je v období popularity skandinávského stylu žádoucí a má mnoho výhod. Je levný, odolný a elegantní. Navíc ho můžete snadno nakombinovat s dalšími materiály tak, aby vypadal nádherně.

Oblíbené typy

Mezi nejpopulárnější patří především točité nebo samonosné schodiště od K.M.K. Design. Konzolové varianty působí také velmi netradičně, protože se na pohled jakoby vznáší ve vzduchu. Můžete tak snadno ohromit všechny své návštěvy a přinést do interiéru jedinečný prvek. Záleží pochopitelně na tom, kolik máte místa a financí. Ale věřte, že pro každého se ideální model najde.
kovové točité schodiště.jpg

LED osvětlení na efekt

Pásky s LED světélky se prodávají ve velkém. Lidé si je dávají na skříně, za pohovky i kolem zrcadel. Když je umístíte na hranu nášlapu, neuděláte chybu. V noci i přes den to bude působit kouzelně a během noci budou plnit i bezpečnostní funkci. Barvy můžete stylizovat podle zbytku interiéru, anebo zvolit měnící se pásky. Dodejte svému domovu neotřelý, elegantní a jednoduše nádherný vzhled.